Toeslagen, voorlopige aanslag en heffingskortingen

Ooit bedoeld om op 'eenvoudige' wijze veel mensen te helpen, zijn door de Belastingdienst de toeslagen (zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag) bedacht. Hierdoor is het er alleen maar ingewikkelder op geworden.

 

Zo heette wat we nu het kindgebonden budget noemen in 2008 nog kindertoeslag en vóór die tijd de kinderkorting… en dacht u dat het stopzetten van een toeslag of voorlopige teruggaaf eenvoudig is? Helaas…

 

Voorlopige Aanslag

De Belastingdienst kan u aan het begin van het kalenderjaar een voorlopige aanslag opleggen. Er wordt dan een schatting gemaakt van uw inkomsten op basis van de belastingaanslag die u hebt ontvangen over het afgelopen jaar, of er wordt aan u gevraagd zelf zo'n schatting te maken via de voorlopige aangifte.

 

Heffingskortingen

Doet u aangifte inkomstenbelasting, dan kunt u voor verschillende heffingskortingen in aanmerking komen. Dit hangt af van uw persoonlijke situatie.

Enkele van deze kortingen zijn bijvoorbeeld:

  • inkomensafhankelijke combinatiekorting;
  • ouderenkorting;
  • alleenstaande ouderenkorting;
  • jonggehandicaptenkorting.

Weet u zeker dat u alles krijgt waar u recht op heeft? En dat u straks niet hoeft terug te betalen?

 

Op alle vragen krijgt u van ons een antwoord.

 

Tarief

Vanaf 1 januari 2023 bedraagt het basistarief voor een voorlopige aangifte / verzoek toeslagen: € 80,00 exclusief 21% btw.
Indien Consultis bij u op bezoek komt, en de enkele reisafstand is meer dan 40 km, dan kan een kilometervergoeding van € 0,25 per kilometer worden berekend.